Langsung ke konten utama

DAILY ACTIVITY 7


Today, we ready to serve our menu in restaurant, but yesterday, we are finishing our preparation, and now everything it's going well, and i think we don't have many problem yet, let's see..








Ok, now i wanna tell you how to make it :
  • Sop Saudara
Ingredients for making soup :

400 grams of sliced meat cut into dice
500 grams of lung
1000 ml of water
2 liters of water
1 ginger seed with size 2 cm
1 galangal lenght of 3 cm
5 pieces of orange leaves are torn
3 stalks lemongrass, digeprak / dimemarkan
1 tablespoon plus 2 teaspoons of salt
¼ teaspoon nutmeg powder
½ cm cinnamon stick
3 tablespoons of cooking oil

Paste for spices :

3 cloves of garlic
8 cloves of red onion
3 candlenut
1 tablespoon of roasted coriander
¼ teaspoon cumin

Spices to process lungs :

5 cloves of garlic
1 teaspoon salt

Complementary ingredients of presentation :

2 onion chopped
5 tablespoons of fried onions
50 grams of noodles soup, brewed with warm water briefly
Ketupat is cut into pieces
1 tablespoon coriander
Little of oil

How to Make :
  • Boil the meat using water until it boils. While waiting stir-fry ingredients that have been smoothed the galangal, ginger, lime leaves and lemongrass until fragrant. Pour the result of seasoning into the stew of meat, then add nutmeg, salt and cinnamon. Cook until the spices seep into the meat.
  • Boil the lung into the fine spice of the lungs that had been made before it was cooked. Drain then, fry the lungs until crunchy
  • Arrange a complementary serving in a serving bowl, sprinkle dry fried lungs and cakes, then sprinkle with hot and hot sauce.

  • Pallu Ce'la
Ingredients 

1 whole fish, (1.2 kg) cut into 2-cm
thickness slices
2 tbsp lime juice
6 tbsp coconut oil, divided

75g shallots, peeled and finely sliced
35g garlic cloves, peeled and finely sliced
30g dried sour mangoes
800ml seafood stock
Salt, freshly ground white pepper and lime juice, to taste
A handful of finely sliced spring onions

Spice Paste
5 bird’s eye chillies, finely sliced
60g red chillies, halved, de-seeded
and sliced
30g turmeric, peeled and finely sliced

For the spice paste: Place all the ingredients in a mortar and pound with a pestle into a fine paste.

How to make 
  • Season the sliced fish with lime juice and salt to taste and rub evenly with one-third of the spice paste. Set aside. Heat 3 tablespoons of coconut oil in a frying pan over a medium heat and sear the marinated sliced fish for about 10 seconds on each side. Transfer the seared fish into a vacuum pack and seal tightly. Sous vide in a water-bath at 50°C for about 30 minutes.
  • Heat the remaining coconut oil in a saucepan over a medium heat. Add in the sliced shallots and garlic and sauté for about 2 minutes. Add in the remaining spice paste and sauté until fragrant. Add in the dried sour mangoes and sauté for about 60 seconds. Add in the seafood stock and simmer the mixture for about 5 minutes. Season to taste with salt, freshly ground white pepper and lime juice. Garnish with sliced spring onions.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

EQUIPMENT AND UTENSILS ( The WindChimes )

Kali ini saya akan posting Equipment dan Utensil yang ada di restaurant The Wind Chime, perlu teman-teman ketahui bahwa beberapa Equipment yang ada di restaurant ini merupakan barang impor dari beberapa negara di Eropa, tentunya masalah kualitas,kelebihan atau keunggulan,dan keamanan dijamin terbaik, ok langsung saja.. EQUIPMENT Bandung, 15 Agustus 2017 CHARCOAL GRIL AND OVEN PIRA Equipment ini merupakan senjata utama dari restaurant The Wind Chime. restaurant ini mengusung menu-menu Classic, seperti steaknya yg juici merupakan hidangan andalan yang diolah menggunakan alat ini. Di datangkan dari jerman dan merupakan perpaduan antara grill dan oven tanpa menggunakan listrik ataupun gas, Charcoal (arang) merupakan amunisi yang digunakan untuk memanaskan peralatan ini, suhunya bisa mencapai hingga 700º C, disaat mencapai suhu maksimum, suhu bagian luar alat ini rendah, sangat aman karena alat ini bisa mengatur atau menjaga temperaturnya hingga 70ºC di bagian l

Daily Activity (Indonesian Version) 17

Makassar, 17 October 2018 Halo, kembali lagi.. saya ingin mengucapkan terima kasih jika anda suka membaca blog saya hampir setiap hari. oke hari ini saya mencoba belajar cara mengukir buah atau sayuran. Ukiran sayur adalah seni mengukir sayuran untuk membentuk benda-benda indah, seperti bunga atau burung. Asal-usul mengukir sayuran diperdebatkan: beberapa percaya itu telah dimulai di Jepang pada zaman kuno, yang lain percaya itu telah dimulai di Sukothai, Thailand 700 tahun yang lalu, sementara yang lain percaya bahwa ukiran sayur berasal dari masa dinasti Tang ( AD 618-906) dan dinasti Song (960-1279 M) di Tiongkok. Terlepas dari asal-usulnya, ukiran sayuran dipamerkan di banyak restoran Asia, kapal pesiar, hotel, dan berbagai tempat lainnya. Pada pertengahan abad ke-20, seni mengukir sayuran mulai tumbuh di luar Asia. Sejak itu budaya lain perlahan-lahan datang untuk menghargai keindahan dan budaya yang terkait dengan praktik tersebut. Hari ini, semua dapat mengagumi ukira

Sedikit Tentang The Wind Chime By Chef Felix

                                    Sejak tahun 2005, Bandung punya satu restaurant fine dining yang menyajikan berbagai sajian Western food berkelas, namanya The Wind Chime by  Chef Felix . Pernah dinobatkan sebagai salah satu restaurant terbaik di Asia versi The Miele Guide tahun 2009. Selain itu Chef Felix pun sudah dikenal sebagai salah satu chef terbaik di Bandung.  Di tahun 2017, The Wind Chime akhirnya buka kembali di daerah Pajajaran, tepatnya di  Jl. Arjuna No.63a, Arjuna, Cicendo, Kota Bandung, Jawa Barat 40172 - Indonesia. The Wind Chime Menyediakan Menu  A`la carte, adapun menunya sebagai berikut : THE INTERPLAY OF FLAVOURS Cold and hot starters Mixed Baby Greens (tender baby greens / balsamic dressings) Mushroom Cream Soup (butter roll) Roasted Pumpkin Soup (Croutons) Escargot (with fine herbs cream/pernod/croutons) Mushroom Tart (tarragon sauce/petit salad) Seared Foie Gras (portobelo/apple/crouton) Shrimp Bisque (bab