Langsung ke konten utama

EQUIPMENT & UTENSILS 7


  • Mandoline

Mandoline is a cooking utensil used for slicing and for cutting juliennes; with suitable attachments, it can make crinkle-cuts. A mandoline consists of two parallel working surfaces, one of which can be adjusted in height. A food item is slid along the adjustable surface until it reaches a blade mounted on the fixed surface, slicing it and letting it fall.
Other blades perpendicular to the main blade are often mounted so that the slice is cut into strips. The mandoline juliennes in several widths and thicknesses. It also makes slices, waffle cuts and crinkle cuts, and dices firm vegetables and fruits.

With a mandoline, slices are uniform in thickness, which is important with foods that are deep-fried or baked (e.g. potato chips), as well as for presentation. Slices can be very thin, and be made very quickly, with significantly less skill and effort than would be required if cutting with a knife or other blade.

  • Measuring Cup
A measuring cup or measuring jug is a kitchen utensil used primarily to measure the volume of liquid or bulk solid cooking ingredients such as flour and sugar, especially for volumes from about 50 mL (2 fl oz) upwards. Measuring cups are also used to measure washing powder, liquid detergents and bleach for clothes washing. The cup will usually have a scale marked in cups and fractions of a cup, and often with fluid measure and weight of a selection of dry foodstuffs.

Measuring cups may be made of plastic, glass, or metal. Transparent (or translucent) cups can be read from an external scale; metal ones only from a dipstick or scale marked on the inside.

  • Measuring Spoon
A measuring spoon is a spoon used to measure an amount of an ingredient, either liquid or dry, when cooking. Measuring spoons may be made of plastic, metal, and other materials. They are available in many sizes, including the teaspoon and tablespoon.

Source : 

https://en.wikipedia.org/wiki/Mandoline
https://en.wikipedia.org/wiki/Measuring_cup
https://en.wikipedia.org/wiki/Measuring_spoon

Komentar

Postingan populer dari blog ini

EQUIPMENT AND UTENSILS ( The WindChimes )

Kali ini saya akan posting Equipment dan Utensil yang ada di restaurant The Wind Chime, perlu teman-teman ketahui bahwa beberapa Equipment yang ada di restaurant ini merupakan barang impor dari beberapa negara di Eropa, tentunya masalah kualitas,kelebihan atau keunggulan,dan keamanan dijamin terbaik, ok langsung saja.. EQUIPMENT Bandung, 15 Agustus 2017 CHARCOAL GRIL AND OVEN PIRA Equipment ini merupakan senjata utama dari restaurant The Wind Chime. restaurant ini mengusung menu-menu Classic, seperti steaknya yg juici merupakan hidangan andalan yang diolah menggunakan alat ini. Di datangkan dari jerman dan merupakan perpaduan antara grill dan oven tanpa menggunakan listrik ataupun gas, Charcoal (arang) merupakan amunisi yang digunakan untuk memanaskan peralatan ini, suhunya bisa mencapai hingga 700º C, disaat mencapai suhu maksimum, suhu bagian luar alat ini rendah, sangat aman karena alat ini bisa mengatur atau menjaga temperaturnya hingga 70ºC di bagian l

Daily Activity (Indonesian Version) 17

Makassar, 17 October 2018 Halo, kembali lagi.. saya ingin mengucapkan terima kasih jika anda suka membaca blog saya hampir setiap hari. oke hari ini saya mencoba belajar cara mengukir buah atau sayuran. Ukiran sayur adalah seni mengukir sayuran untuk membentuk benda-benda indah, seperti bunga atau burung. Asal-usul mengukir sayuran diperdebatkan: beberapa percaya itu telah dimulai di Jepang pada zaman kuno, yang lain percaya itu telah dimulai di Sukothai, Thailand 700 tahun yang lalu, sementara yang lain percaya bahwa ukiran sayur berasal dari masa dinasti Tang ( AD 618-906) dan dinasti Song (960-1279 M) di Tiongkok. Terlepas dari asal-usulnya, ukiran sayuran dipamerkan di banyak restoran Asia, kapal pesiar, hotel, dan berbagai tempat lainnya. Pada pertengahan abad ke-20, seni mengukir sayuran mulai tumbuh di luar Asia. Sejak itu budaya lain perlahan-lahan datang untuk menghargai keindahan dan budaya yang terkait dengan praktik tersebut. Hari ini, semua dapat mengagumi ukira

Sedikit Tentang The Wind Chime By Chef Felix

                                    Sejak tahun 2005, Bandung punya satu restaurant fine dining yang menyajikan berbagai sajian Western food berkelas, namanya The Wind Chime by  Chef Felix . Pernah dinobatkan sebagai salah satu restaurant terbaik di Asia versi The Miele Guide tahun 2009. Selain itu Chef Felix pun sudah dikenal sebagai salah satu chef terbaik di Bandung.  Di tahun 2017, The Wind Chime akhirnya buka kembali di daerah Pajajaran, tepatnya di  Jl. Arjuna No.63a, Arjuna, Cicendo, Kota Bandung, Jawa Barat 40172 - Indonesia. The Wind Chime Menyediakan Menu  A`la carte, adapun menunya sebagai berikut : THE INTERPLAY OF FLAVOURS Cold and hot starters Mixed Baby Greens (tender baby greens / balsamic dressings) Mushroom Cream Soup (butter roll) Roasted Pumpkin Soup (Croutons) Escargot (with fine herbs cream/pernod/croutons) Mushroom Tart (tarragon sauce/petit salad) Seared Foie Gras (portobelo/apple/crouton) Shrimp Bisque (bab